Shopping Cart

Тел: 0885 63 88 35

Безплатна доставка при поръчка над 200лв.

ръчно изплетена изработена детска играчка дрънкалка кукла лисица амигуруми алиноарт

Амигуруми плетива? Какво е АМИГУРУМИ ?

Амигуруми плетива е популярен вид плетене на една кука. Думата идва от два японски термина: ami, което означава плетени; и nuigurumi, пълнена кукла. Често куклите се изработват с формата на животинче и са много сладки. Това прави амигуруми плетивата идеални за деца или всеки, който е любител на това изкуство.

Благодарение на сайтове като Etsy, Pinterest и онлайн общността за плетене и плетене на една кука Ravelry, популярността на амигуруми плетените куклите все повече и повече. Сега можете да ги купите изцяло оформени като плетиво на една кука или да изработите свои собствени, като използвате шаблон – много от тези указания са достъпни онлайн. Ще качваме и на нашия сайт в близко бъдеще, така че сами да си изработвате желаните модели. Ще споделяме и уроци.

Необходими консумативи за Амигуруми плетива

Амигуруми плетива е достъпна форма на плетене на една кука, на която могат да се насладят както начинаещи, така и опитни майстори. Той използва основни техники, които включват единичен шев, двоен шев и невидимо намаляване. Преди да започнете да плетете плетене на една кука, уверете се, че имате тези инструменти под ръка.

Прежда – На пазара съществуват много прежди и не всички са добри за плетене на една кука. Преждата, която е твърде пухкава, може да бъде предизвикателство за работа (особено при използването на малка кука), а влакна могат да скрият детайлите във вашата кукла. Ето три популярни вида прежда за amigurumi:

  • 100% памучна и мерсеризирана памучна прежда. Този тип прежди са плътно завъртени, така че няма да видите влакна.
  • Полу-памучна смес (50% памук, 50% акрил) прежда. Ако изберете тази прежда, тя ще бъде по-лека и може да се пере машинно. В зависимост от вашия проект полу-памучната смес може да бъде най-добрият избор. Не е толкова тежка, колкото 100% памучна прежда, което означава, че шевовете няма да бъдат лесно извадени от формата.
  • Акрилна прежда. Ако искате бюджетно решение за плетене на една кука, акрилната прежда ще ви най-доброто за парите си, но има някои недостатъци; тя може да бъде влакнеста и от тези влакънца могат да попречат да се видят детайлите на куклата. Друг недостатък е, че плеката може лесно да се разплете, ако не е изработена достатъчно плътно.
  • Кука с малък размер за плетене – Ще ви трябва кука с малък размер за плетене за amigurumi, защото не искате пълнежът на куклата да се показва. В зависимост от модела и формата на играчкатаще трябва да се съобразите с това, какъв модел кука да използвате.

Пълнеж – полиестер или памук ще придаде форма на вашата кукла и ще я оживи.

Някои, но не всички, амигуруми имат механизми. Обикновено се слага тел като арматура, за да направят куклата „да се движи“.

Камъчета – Ако искате да гарантирате, че творението ви ще остане изправено, могат да се използват малки камъни за разпределяне на тежестта в дъното на куклата.

Повече за Амигуруми плетива тук.

Разгледайте всички наши предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 200лв.

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 10%

Изгодни цени

Продукти на супер цени